torsdag 7. januar 2016

Radering på plexiglas 

I den siste tida har me jobba med radering på plexiglas. Dette har vore ein spennande prosess med mykje nytt.













 



 



















Korleis foregår radering på plexiglas?

- Det første me gjorde var å finne eit motiv me ville trykke og deretter risset me det inn på plexiglas. For å risse inn motivert brukte me ein skarp rissepinne, slik at me tilslutt kunne sjå motivet vårt på plexiglaset.

Me låg ark til blaut før me starta å male på plexiglaset. Arket vårt skulle ikkje være heilt vått under trykking, og derfor tørka me arket vårt i ei avis før trykkingen for å få arket vårt fuktig. 

Deretter tok vi malingen vi ønska å ha, over plexiglaset og gnikka inn malingen der me hadde rissa. Så valgde me kor på plexiglaset me ønskja å ha maling og fjerna resten.

Når vi var førnøyde med malingen på plexiglaset, henta me arket vårt og me var dermed klare til å trykke. Da låg me plexiglaset vårt på presseren med arket vårt over. Etter presseren fekk vi trykket vårt, og da var det lurt å legge det i press, for å unngå at det skulle krølle seg.


Her kan dere sjå to av trykka mine:













































Det har vore en veldig spennande periode no når me har jobba med trykk. Det er alltid gøy å prøve ut nye ting, og nye utfordringer som gir gøye erfaringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar